≡ Menu

Kasko zavarovanje

Kasko zavarovanje bi lahko dali v drugo skupino zavarovanj, ki jih lahko sklenemo za avtomobile, saj nam kasko krije škodo na lastnem avtomobilu, kadar smo za njo krivi sami (npr. prometna nesreča), je kriv neznanec (kraja, vandalizem, …) ali je škoda posledica delovanja naravnih sil (toča).

Vsaka zavarovalnica za avtomobilska zavarovanja ima več različnih paketov za kasko zavarovanje. Zavarovalnica Tilia ima tako oblikovane tri pakete, Zavarovalnica Maribor ima pet kasko paketov, zavarovalnica Triglav pa ima Splošni kasko paket, ki mu lahko dodamo tudi nekatera druga kritja. Tudi zavarovalnica Adriatic Slovenica ima več paketov za kasko zavarovanje.

Polni kasko

Sinonim za najboljše kasko zavarovanje, ki ga ima zavarovalnica, je postalo ime polni kasko. S tem zavarovanjem so zajete vse najpomembnejše kasko kombinacije, ki jih je smiselno zavarovati. Zavarovalnice so v zadnjem času tudi nekoliko spremenile imena takšnega zavarovanja: pri Tilii je to Popolni kasko, pri ZM je to Premium kasko, itd.

Kljub temu polni kasko ni popolnoma enako zavarovanje pri vseh zavarovalnicah, zato je pri primerjavi zavarovalnic smiselno tudi malo preveriti, če prihaja do kakšnih razlik pri kritjih in kako pomembna so ta kritja za nas.

Delni kasko

Zraven polnega kaska je smiselno zavarovati tudi delne kombinacije, da manjših škod ne rabimo popravljati iz polnega kaska. Z delnim kaskom lahko zavarujemo divjad, parkirišče, ogledala, stekla in svetlobna telesa. Pri nekaterih zavarovalnicah pa pod delni kasko spada tudi toča, kraja in nekatere druge nevarnosti.

Izračun za kasko zavarovanje si lahko naredite na prvi strani v sklopu osnovnega avtomobilskega zavarovanja.